Olivenolie

Nunez De Prado

Økologisk ekstra jomfru olivenolie (ufiltreret).

Baena i Cordoba provinsen bliver kaldt for byen hvor ”guldet flyder”, her bor Fransisco Nunez De Prado, han regnes for at være en af verdens bedste på sit felt.
Fransisco var en af pionererne i økologisk olivenproduktion. Virksomheden er blandt andet kendt for at være den eneste Spanske olivenmølle som tapper den såkaldte ”blomst ” – flor – af olien på flasker.
Blomsten er de første 20 % af olien som drypper naturligt fra de malede bær, inden at selve presningen begynder.
Denne del af olien betragtes af kendere som den bedste fraktion. Man skal være hurtigt ude, hvis man vil have fat i Fransiscos olie.
Vi har været så heldige at få lov at forhandle hans olie.
Olien er mild med en god frugt, man bør kun anvende den til salater og på brød.

Glasflaske 500ml. 

Porcelænsflaske 500 ml. 

 

Olicatessen

The Mill Torms – økologisk ekstra jomfru olivenolie (ufiltreret).

Olicatessen er drømmen om to familier som rejser ind i en verden af olie ved forskellige veje, men siden 2005 har de arbejdet sammen om en fælles ideologi – de har skabt en ekstra jomfruolivenolie af høj kvalitet.
Olien er en ekstra virgin olivenolie, hvilket betyder at det er den olie, der er udvundet ved første pres i oliepressen, for at bibeholde så meget af oliens karakteristika som muligt, har olicatessen valgt ikke at filtrere den.
Olien har smag af mandel og æble.
Olicatessen har vundet et hav af priser for deres fine produkter.

375 ml. 

 

Soc. Coop

Andaluza – La Reciproca – Ekstra jomfruolivenolie.

En skøn oliven olie fra Competa I Andalucien.365 små olivenolie bønder omkring byen Competa bringer deres oliven ind til cooperativet, som står for presningen.En lidt
fed olie der kan bruges til salater og til at stege i.Blev sidste år kåret som Malagaa provinsens anden bedste olivenolie.


250 ml.
750 ml
5 liter